Bilim Merkezi Ziyareti

Anaokulu Uygulamaları

1. Mutfakta Bilim Atölyesi

Öğrenciler,  gıda malzemelerinin kullanıldığı bu atölye ile kimya bilimine ilk adımı atmış olur ve çevrelerindeki maddelerin iç yapısına dair yeni bilgiler edinir.  Atölye kapsamında lahana suyunun bir madde ayıracı olabildiği bilgisini, pH kavramının ne anlama geldiğini ve maddelerin birbirleri ile karışma özelliklerini anlatan deneyler bulunmaktadır.

Resim1

2. Dedektiflik Bilimi Atölyesi

Öğrenciler bir araştırmacı titizliğinde çalışır, veriler toplar ve sonuca ulaşır. Bir takım bulguların elde edilebilmesi için önce kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini, en doğru sonuca ulaşmak için hiçbir verinin atlanmaması gerektiğini kavrar. Şifreli bir yazıyı çözebilmek için limon suyunun buharlaşmasını sağlayan öğrenciler aynı zamanda parmak izlerinin karaktere özel olduğunu keşfeder.

Resim2

3.Atmosfer Olayları Atölyesi

Öğrenciler erime ve buharlaşma olaylarını deneylerle inceler. Yerkürede hava olayları nasıl gerçekleşir? Yağmurlar nasıl oluşur ve yeryüzüne nasıl düşer?  Yağmur karşısında hangi kumaştan yapılan şemsiyenin daha iyi koruyacağına karar veren öğrenciler maddelerin dokusuna dair yeni bilgiler edinir.  Atölye kapsamında atmosfer olaylarını ve maddenin özelliklerini içeren deneyler bulunmaktadır.

Resim3

4. Vücudumuz ve Organlar Atölyesi

Öğrenciler, insan vücudundaki iç organlar ile duyu organlarının temel işlevlerini, nasıl çalıştıklarını yapılacak farklı deneyler ile öğrenir. Atölye öğrenciye iç organların yerlerini uygulamalı olarak setler üzerinden öğretirken, duyu organlarına dair öğrencilerin içinde yer aldığı pratik deneyler yapılır

Resim4

5. Basit Elektrik Devresi Atölyesi

Öğrenciler,  oyun hamurlarından kendi pil böceklerini yapar, içinde basit bir elektrik devresi oluşturarak pil böceklerine istedikleri şekli verir. Bu sayede doğada gördükleri böcek formlarını tekrar oluştururken, aynı zamanda iletkenlik ve elektrik devresinin elemanlarına dair yeni bilgiler kazanır.

Resim5