Bilim Gösterisi Etkinlikleri

Hava ve Girdaplar

İçerik: Aerodinamik, hava şoku dalgası, duman halkası, vortex, girdap, basınç, Bernoulli kuvveti
Süre: 40 dk
Fizik Biliminin aerodinamik ve basınç kavramlarını anlatma amacı taşıyan gösteride çılgın profesörlerimiz Meraklı ve Heyecanlı bize etrafımızı saran havanın ne kadar güçlü olduğunu, bir girdabın kaç farklı şekilde oluşturulabileceğini anlatıyor ve görseli yüksek deneylerle sunuyorlar. Fakat tüm bunları araştırırken hem çok ilginç şeylerle karşılaşıyorlar hem de oldukça komik durumlara düşüyorlar. İzleyen öğrencilerin katılımını da içeren dinamik ve interaktif bir şovdur.

Balon ve Köpükler

İçerik: Suyun yüzey gerilimi, maddenin halleri, genleşme, ısı iletimi, basınç, kimyasal tepkimeler
Süre: 40 dk.
Fizik konularından biri olan basınç ve temel kimya reaksiyonlarını anlatma amacı taşıyan gösteridir. Herkesin en sevdiği oyuncaklardan biridir balonlar. Bizim içinse bazen yakıt kaynağı, bazen de eğlenceli fırlatıcılar… Köpüren içeceklerden, sihirli kürelere; suyun yüzey geriliminden, maddenin hallerine doğru baloncuklar ve sabun köpükleri ile dolu “sulu” ve keyifli bir yolculuk yapıyorlar. İzleyen öğrencilerin katılımını da içeren dinamik ve interaktif bir şovdur.

Ses ve Titreşim

İçerik: Ses dalgaları, frekans, sesin iletimi, periyodik hareket kavramı
Süre: 40 dk.
Ses dalgaları nasıl oluşuyor ve nasıl yayılıyor? Frekans ne anlama geliyor? Sesin başka cisimlere uyguladığı fiziksel etkileri neler? Çatlak profesörlerimiz sahnede birbirlerinin sesini yok etmeye çalışırlarken bu soruların cevaplarını da buluyorlar. Enstrümanların hiç olmadığı müzikal bir gösteriye hazır olun! İzleyen öğrencilerin katılımını da içeren dinamik ve interaktif bir şovdur.

İklim Değişikliği

İçerik: İklimler, yağmur oluşumu, Küresel ısınma, iklim değişikliği
Süre: 40 dk
Dünyada İklim nasıl değişiyor? Küresel Isınmanın nedenleri ve sonuçları neler? Kötü sonuçları önlemenin yolları nelerdir? Öğrenciler bu soruları sahnede eğlenerek cevaplarken diğer yandan deneylerle sonuca ulaşmanın keyfini yaşıyor! İzleyen öğrencilerin katılımını da içeren dinamik ve interaktif bir şovdur.